médiastúdió

Szent István Médiastúdió

A GAK Nonprofit, Közhasznú Kft. nyolcadik tanüzemét 2009 tavaszán alapította a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara. A kiválóan felszerelt filmes alkotóműhely három évig készítette a Duna Televízió Gazdakör műsorát. A magyar televíziózás történetében ez volt az első HD technikával készülő naponta jelentkező műsor. 2012-től működik tanüzemként.
Feladatköre az alábbiakra terjed ki:
1. Részvétel az Egyetemtörténeti Bizottság munkájában
Az Egyetemtörténeti Bizottság feladata a Szent István Egyetem fontos évfordulóiról, valamint az intézmény jeles személyiségeiről való megemlékezés. 2015-ben ünnepli az egyetem alapításának 70. évfordulóját, a stúdió az eseményre filmet készít. 2014-ben elkezdődött az intézmény jeles személyiségeinek megörökítése, elsőként Pecznik János professzor filmjét készítettük el.
2. Részvétel az Egyetemi Kommunikációs Csoport munkájában
Egyre jelentősebb szerep hárul a stúdióra az egyetem kommunikációjában, elsősorban az egyetemi eseményekről való tudósításban. Évente mintegy 30 tudósítást készítünk az intézmény ünnepeiről, rendezvényeiről.
3. Részvétel GTK oktatási tevékenységében és gyakorlati képzésében
A stúdió alapítása óta részt vesz a kommunikáció és média képzésben. Pillanatnyilag szünetel ez az oktatási forma, de a tervek szerint 2015. őszétől ismét bekapcsolódunk a kommunikáció és médiatudományok tanításába.

A Szent István Médiastúdió külső megrendelései és munkái:
1. Talentum
A határon túli magyar tehetséggondozás feldolgozását célzó pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írta ki, amelyet egyetemünk nyert meg, és a kivitelezését a stúdióra bízta. Pekár István és Drexler Szilárd mintegy 25 napot töltött Erdély, a Vajdaság és a Felvidéken oktatási intézményeiben ahol közel 150 interjút készítettek. Az anyag feldolgozása jelenleg is tart, a tervek szerint 14 részes, egyenként 26 perces film készül.
2. Az én történetem
Portrésorozat a Duna Televízió számára készül, olyan vidéki személyiségek portréját készítjük el, akik példaértékű életteljesítményt tudhatnak maguk mögött. Eddig 14 rész készült el, és további 20 részre kaptunk megbízást. A bemutatkozók között találunk néptanítót, kardkovácsot, pulykatenyésztőt, fogathajtó világbajnokot, méhészt, állatorvost, minden portréfilm más-más területen bizonyító személyiséggel ismertet meg.

A Médiastúdió struktúrája és személyi állapota:
A stúdióban Pekár István irányítása mellett Kozmér Ildikó látja el a gyártási, adminisztrálási, asszisztensi feladatokat, és az egyetemi tudósítások zömét szerkesztőként ő jegyzi. Nádudvari Péter operatőrként és vágóként tevékenykedig elsősorban, de ő látja el a műszaki-technikai eszközpark karbantartását is. Ő is elsősorban az egyetemi filmek készítésében vesz részt, míg a nagyobb rutint igénylő operatőri-vágói feladatokat Drexler Szilárddal látja el. Vele készül a Talentum és Az én történetem sorozat. Mivel korábban a vidéki tudósítókkal együtt 50-60 munkatárssal dolgoztunk, nagyobb projekt esetén minden feladatra a legmegfelelőbb szakembert tudjuk kiválasztani.

A Médiastúdió műszaki állapota:
A médiastúdió műszaki berendezéseit 2009 elején vásároltuk, de a televíziós műsorkészítés mai elvárásainak ma is minden tekintetben megfelelnek. Két forgató- és három vágógarnitúra áll a műsorkészítők rendelkezésére.

Szolgáltatásaink:
A Szent István Médiastúdió az egyetem belső megrendelésein és a közszolgálati feladatokon túl, szívesen vállalkozik bármilyen filmes megbízás teljesítésére.
Nagy szakmai rutinnal, igényesen és olcsón tejesítjük megrendelőink igényét:
intézményi vagy céges események megörökítése,
pályázatok médiakötelezettségeinek kidolgozása és elkészítése,
reklám, pr, vagy referenciafilmek
ismeretterjesztő, portré és dokumentumfilmek készítése.

Elérhetőségeink:
A stúdió az egyetem főépületének alagsorában található.
Telefon: 0036-28-521-000/2170

Pekár István:
E-mail: pekar.istvan@gak.hu
Mobil: 0036-30-512-54-50
Kozmér Ildikó:
E-mail: kozmer.ildiko@gak.hu
Mobil: 0036-20-474-70-93