hubertus vadászlovaglás babatvölgyben

A Gödöllői Lovas Sport Egyesület (GLSE), a GAK Kft. és a Tarsolyos Lovas Egylet közös szervezésében, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a Hubertus vadászlovaglás Babatvölgyben, október 31-én.

Ma már számos országban, köztük hazánkban is tilos a lóhátról való vadászat, azonban a hagyomány megmaradt, és ma is népszerűek a vadászlovaglások. Napjainkban már csak jelképesen űzik a vadat, egy rókának kikiáltott lovas vállára egy könnyen leszedhető rókabőrt tűznek, ezt kell megszerezniük az üldözőknek. A természetes akadályokkal tűzdelt erdős terepszakasz után a nyílt terepen vonalba fejlődve várják a lovasok a vadászatvezető kürtjelét, ezzel kezdetét veszi a „rókavadászat”. A „róka” 40 méteres előnyt kap az üldözők sora előtt. A vadászlovaglás győztese a legügyesebb lovas, aki megszerzi a rókaprémet és a leghamarabb a célba ér.

Ezen a szép október végi hétvégén közel 60 lovas versenyző és 100 vendég gyűlt össze Babatvölgyben egy hangulatos vadászlovaglásra. Az eseményt Dr. Bucsi László a Tarsolyos Lovas Egylet vezetője, és a GLSE vezetője, Parsch Péter nyitotta meg, majd a vadászkürt hangjára elindult a verseny. Az első szakaszban természetes akadályokkal kialakított szakaszt kellett teljesíteni, haladó illetve hobbi és gyermek nehézségi szinteken. Félúton forralt borral kínáltuk a lovasokat, a vendégeket pedig fogatok szállították a vadászlovaglás útvonalán. A versenyt a gyorsasági szakasz, a „rókavadászat” zárta, majd szabadtűzön főtt bográcsétel várta a versenyzőket és a vendégeket. A programot még solymász- és vadászkutya bemutató színesítette.

Kategória: 
Aktuális hírek
Rendezvények